doradeDorade, een heerlijke vis. Niet te vaak, want volgens http://www.goedevis.nl is het een tweede keuze. Maar wel een lekkere keuze! Dit recept is ontstaan tijdens een vakantie in Portugal. Vis van de markt, primitieve keuken, weinig ingredienten. Dorade uit de oven. Simpel en snel gerecht met zuivere smaken. Niet geschikt voor visstickliefhebbers

Boodschappenlijstje (2 personen)

  • 2 hele dorades (goudbrasems, schoongemaakt en ontschubt incl. kop, ong. 500 gram per vis)
  • 1 citroen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 1 ui
  • olijfolie, peper en zout

En dan?

Snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaat en de helft van de citroen in schijven en snijd de ui in ringen.

Was de vissen van buiten en van binnen en laat ze goed uitlekken. Smeer ze vervolgens goed in met peper en zout.

Neem een grote ovenschaal en en vet ‘m in met behoorlijk wat olijfolie. Leg hierin, op de plekken waar je straks de vissen legt, de knoflook, ui, tomaat en de schijfjes citroen. Smeer ook de vissen in met olijfolie en leg ze bovenop de knoflook, ui, tomaat en citroen.

30 minuten in de oven en klaar! Serveer met de rest van de citroen. Lekker met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld een tomatensalade.

ps. Laat je even weten of het lekker was?

About these ads