bapao-gestoomd1Zelf bapao maken. Het lijkt veel werk, maar dat valt heel erg mee. Geeft alleen wel een boel afwas.

Stomen doe je in een stoommandje, speciale stomer of gewoon in een pan met vergiet.

Boodschappenlijstje (voor ongeveer 6 kleine bapao’s)

  • 250 gram bloem
  • 1 deciliter water
  • half zakje gedroogde gist
  • Zout en suiker

De vulling: maak lekker kruidig vlees, Indonesisch, Chinees, waar je maar zin in hebt. Zorg wel dat het gaar is. Bijvoorbeeld: gehakt, uitje, rode peper, sereh, gember, koriander.

En dan?

Doe de bloem met een snuf zout in een schaal. Doe de gist met een deel van het water en een beetje suiker in een bakje, laat de gist goed oplossen door te roeren. Voeg het water toe aan de bloem en roer dit door. Voeg hier vervolgens ook de gistoplossing aan toe. Vervolgens kneden tot een goede bal. Dek de schaal af en laat de bal rijzen op een warme plaats. Na ongeveer 1 uur ben je klaar om verder te gaan met het deeg.

Maak ondertussen de vulling. Zorg ervoor dat de vulling goed droog en koud is wanneer je de bapao’s gaat vullen.

Neem een stukje van de bol met deeg en plet dit. Doe in het midden ongeveer een eetlepel vulling en vouw de bol dicht. Plak de naden met een beetje water.

De bapao’s vervolgens gaar stomen in 20 minuten.

Ps. Laat je even weten of het lekker was?