knijnWaar dit recept vandaan komt weet ik niet meer. Eigenlijk maak ik nooit konijn, maar als ik het maak dan is het meestal deze variant. Gemakkelijk, dat wel.

Boodschappenlijst (2 a 3 personen)

  • ½ konijn van ong. 500 gram (versneden)
  • 60 gram boter
  • 1 ½ knoflookteentjes
  • 1 a 2 dl droge witte wijn (kan evt ook met rood)
  • 2 rijpe vleestomaten
  • 8 ontpitte zwarte en groene olijven
  • verse basilicum
  • tagliatelle
  • geraspte kaas

En dan?

Bak het konijn aan, voeg peper en zout naar smaak toe en laat het ongeveer 40 minuten sudderen.

Na 40 minuten:

Snijd de knoflook in plakjes. Pel en ontpit de tomaten en snijd deze in vieren. Voeg de knoflook , de tomaten en de basilicum bij het konijn en laat dit 10 minuten stoven.

Overgiet nu met de wijn, voeg de olijven toe en laat het nog 10 minuten stoven.

Breng nu water aan de kook voor de tagliatelle en laat deze hierin beetgaar koken.

Serveer het konijn met de tagliatelle en de geraspte kaas.

ps. Laat je even weten of het lekker was?