kip-asperges-geitenkaas1

Als ik het goed heb onthouden, komt dit recept uit een oude allerhande of vanaf zo’n welbekend AH-receptenkaartje.

Groene aspergetipjes zijn niet altijd te verkrijgen, maar als ik ze zie liggen denk ik altijd aan deze combinatie.

Boodschappenlijstje (2 personen):

  • 200 gram pipe rigate (grote boogjes)
  • 200 gram groene aspergetips
  • 300 gram kipfilethaasjes (kan ook met normale kipfilet)
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipeper (te koop bij AH)
  • 100 gram verbrokkelde verse geitenkaas
  • versgemalen peper en zeezout

Een dan?
In pan met ruim kokend water en wat zout pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.

Onderste plakje van aspergetips snijden. In schaal kipfilet met olie omscheppen. Grillpan voorverwarmen. Kiphaasjes naast elkaar in grillpan leggen en in 6-8 min. rondom bruin en gaar roosteren.

Na 3 minuten asperges bij kip in grillpan leggen en meeroosteren tot ze gaar zijn en gaan kleuren. Zout en peper erboven malen.

Pasta afgieten, beetje kookvocht opvangen. Pan op vuur zetten en geitenkaas en 2-3 el kookvocht toevoegen. Geitenkaas laten smelten en pasta op smaak brengen met zout en peper. Pasta overdoen in twee diepe borden. Kip en asperges erover verdelen.

ps. Laat je even weten of het lekker was?