In een klein vrolijk envelopje, vond ik een kaartje van Tom & Jerry met daarop dit recept. Het kaartje heb ik gekregen van Trude en deze lekkere taart heeft zij ooit voor ons meegebracht.

Slank zul je er niet van worden, smullen wel.

Boodschappenlijstje

  • 1 pak bastognekoeken
  • 50 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram MonChou
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 blikje vlaaivulling kersen (Jonkerfris)
  • verder nodig een springvorm, bakpapier

En dan?

Maak de koeken heel fijn en vermeng deze met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Dit doe je door de vorm uit elkaar te halen, bakpapier over de bodem te spannen en dan de vorm er weer overheen te klikken. Vet de zijkanten een klein beetje in.

Druk het koekmengsel stevig op de bodem van de vorm. Klop nu de slagroom stijf met de basterdsuiker. Spatel hier de MonChou door. Verdeel het slagroom-MonChou mengsel gelijkmatig over de koekbodem.

Stort nu de kersen er op als toplaag, verdeel ook deze gelijkmatig.

Zet de taart, afgedekt met folie, een nacht in de koelkast. Na 2 uur in de koelkast zou je ‘m overigens al kunnn eten.

Eet smakelijk!