chocoladeZoek je een heftige chocoladetaart? Dan is dit wat je zoekt. Rechtstreeks uit Italia ontvangen van Geesje: “Italiaanse chocoladetaart”.

Ook geschikt als nagerecht, maar weet waar je aan begint. Heftig dessert dus.

Het is zonder keukenmachine te bereiden, maar dan heb je er wel een flinke klus aan.

Boodschappenlijstje:

  • 5 eieren (gesplitst)
  • 250 gram boter (kamertemperatuur)
  • 120 gram geraspte chocolade, beste kwaliteit ( +-70% cacao bijv. Cote d’Or)
  • 250 gram amandelen (fijngehakt)
  • 250 gram suiker
  • voor de topping: 500 ml slagroom

En dan?

Meng de boter met de suiker tot een schuimige massa. Meng er vervolgens een voor een de eidooiers door. Schep voorzichtig de amandelen en de chocoladerasp bij het mengsel.

Klop de eiwitten stijf. Let op! Doe dit in een vetvrije kom of keukenmachine, anders mislukt het. Schep de eiwitten met een metalen lepel door het chocolademengsel.

Verwarm de oven voor tot 180C.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. De zijkanten vet je in met boter. Giet het mengsel in de vorm en plaats 1 uur in de oven. Check even na 45 minuten of de taart niet verbrand.

De taart lijkt op een cake is is lekker klef. De volgende dag is de taart het lekkerst.

De taart serveer je met een toef slagroom en nog een beetje chocoladerasp. Klop de slagroom stijf. Dit kan zonder suiker, de taart is al heftig genoeg van zichzelf. Als je wilt kun je de slagroom natuurlijk ook zoeten.