runderstroof Runderstoofpotje met appelstroop. Het is het seizoen om te sudderen, ik sudder er dan ook wat af. Ik dacht dat de jachtschotel lekker was, maar die verbleekt bij deze heerlijke stoof. Oh wat was dit smullen.

Je moet het drie uur zachtjes laten pruttelen, maar dan heb je ook wat. Het recept is makkelijk en met weinig ingredienten te maken. Deze voeg ik zeker toe aan een van mijn favorieten.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

4 personen

  • 600 gram rib-runderlappen
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels mosterd
  • 25 gram boter
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • 250 ml rundvleesbouillon (van tablet)
  • 300 gram winterpeen, in plakjes
  • 250 gram sperziebonen, gebroken

En dan?

Snijd het vlees in grote stukken en wrijf het in met zout en (versgemalen) peper. Bestrijk de stukken vlees royaal met de appelstroop en de mosterd. Smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de ui erdoor. Voeg de laurierblaadjes toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel op een zacht vuur aan de kook en stoof de runderlappen in 2-3 uur zachtjes gaar. Voeg na 2 uur de winterpeen en de sperziebonen toe. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer met aardappelpompoenpuree.