kip-met-perenK** met peren. Ik bedoel natuurlijk kip met peren. Oh en het is met rucola-aardappelsalade en knoflooksaus.

Dit recept is oorspronkelijk van Ramon Beuk:

“Waarom heten stoofperen stoofperen? Ik vind het maar misleidend. Die arme peertjes worden puur door hun naam nooit eens op een andere manier bereid. Ik laat me er niet door leiden. Dus gooide ik laatst de stoofpeertjes bij mijn kip in de koekenpan. Hatsiekidee, bakpeertjes”

Door het karameliseren van de suiker uit de peertjes, wordt de kip mooi bruin.

Boodschappenlijstje

4 personen

  • 8 stoofpeertjes (ik heb hier gewone peren voor gebruikt, ging ook)
  • 4 kipfilets
  • 8 aardappelen
  • 75 gram rucola
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 rode peper
  • 1/2 dl yoghurt
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • olijfolie
  • zout en peper

En dan?

Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze iets afkoelen.

Snijd de stoofpeertjes in partjes en verwijder het klokhuis.

Snijd de kipfilet in plakken en meng die met de peertjes. Verhit 5 eetlepels olie in een pan en bak de kip en de peertjes op halfhoog vuur 10 tot 15 minuten. Af en toe roeren.

Snijd de lauwwarme aardappelen in partjes, snijd de rode peper en de knoflook heel fijn en meng dat samen met de yoghurt door de aardappelen. Meng nu ook de rucola daardoor en breng op smaak met zout en peper.