Tartines van de bakkerij Avocado tartinesUit de zilveren lepel:
“Tartines worden altijd koud opgediend en moeten een prominente smaak hebben. Ze zijn nauw verwant met gewone canapés en crostini (die ook warm gegeven worden) maar hebben eigen regels. Op de eerste plaats zijn ze klein en nooit overvol. Wat de vorm betreft, kunt u uw fantasie de vrije loop laten: sterren, harten, ovalen, ruiten, vierkanten en driehoekjes. Bijna alle broodsoorten zijn geschikt, behalve soorten roggebrood die makkelijk kruimelen. De korst moet altijd verwijderd zijn. Het brood wordt bijan altijd beboterd om te voorkomen dat het doorweekt raakt.
Haal de boter minsten 1 uur voor gebruik uit de koelkast, zodat hij goed smeerbaar is. Tevoren klaargemaakte tartines kunt u afdekken met folie.”

Erg leuke hapjes om zelf te maken. Zien er smakelijk uit en zijn dat ook.
Dit weekend heb ik verschillende happen gemaakt naast Tartines ook Tonijnballetjes en Zalmmousse met kaaskletskoppen.

Avocadotartines

Avocado tartines

Boodschappenlijstje
voor ongeveer 20 tartines

  • 2 avocado’s
  • 150 gram verse roomkaas
  • halve citroen, geschild en fijngehakt
  • sap van een halve citroen
  • 12 sneden witbrood
  • 10 kersttomaatjes
  • basilicumblaadjes
  • zout en peper
  • En dan?
    Halveer en ontpit de avocado’s en snijd het vruchtvlees klein. Doe ze met de roomkaas, de halve citroen en het citroensap in de keukenmachine. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai er een gladde massa van. Gebruik een glas om rondjes uit het brood te steken, een andere vorm kan ook. rooster de broodrondjes even kort in de oven en besmeer ze met boter. Bestrijk elk broodrondje met de avocadopuree en beleg elk broodrondje met een half kersttomaatje. Garneer met basilicum

    Tartines uit de bakkerij

    Tartines van de bakkerij

    Boodschappenlijstje
    voor ongeveer 20 tartines

  • 4 stevige, rijpe tomaten, gehalveerd en ontpit
  • 4 lente uitjes, fijngehakt
  • 12 groene olijven, ontpit en fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • 12 sneden witbrood
  • boter, op kamertemperatuur
  • 2-3 bollen mozzarella
  • oregano
  • zout en peper
  • En dan?
    Bestrooi de binnenkant van de tomaten met wat zout en laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Hak vervolgens de tomaten fijn. Doe ze in een kom en roer er vervolgens de lente uitjes, olijven en peterselie door. Voeg zout en peper naar smaak toe en druppel er wat olijfolie over. Meng alles goed door elkaar. Steek met een glas rondjes uit het brood (ongeveer 2 per boterham) en rooster het brood lichtjes aan beide kanten in de oven. Beboter de broodrondjes en verdeel er het tomatenmengsel over. Leg op elk rondje een plakje mozarella en bestrooi ze met oregano.