Tonijnballetjes

Dit weekend heb ik verschillende happen gemaakt Tonijnballetjes, Tartines en Zalmmousse met kaaskletskoppen. Deze wil ik natuurlijk graag met jullie delen.
Deze tonijnballetjes hebben een frisse smaak door de citroen die er door verwerkt is.
Pas wel op met de rucola, voor je het weet hebben je gasten een groene sliert over hun gezicht.
De hapjes kun je prima van te voren maken en zijn in de koelkast goed te bewaren.

Boodschappenlijstje
voor het aantal op de afbeelding, ongeveer 20 balletjes

  • 2 eieren , hardgekookt
  • 200 gram tonijn uit blik, oliebasis, uitgelekt en verkruimeld
  • 100 gram ricotta
  • 20 gram kappertjes, uitgelekt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
  • schil van 1 citroen, geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 25 gram boter, zacht
  • rucola
  • zout en peper

En dan?

Pel de eieren en hak ze fijn. Meng de eieren samen met de ricotta door de uitgelekte tonijn. Roer hier de kappertjes, basilicum, citroenschil, citroensap en zachte boter door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak er balletjes van. Bewaar de balletjes (eventueel al mét de rucola) in de koelkast totdat je het opdient.