KaaskletskoppenVia een collega op de valreep nog meegekregen. Zalmmousse op kaaskletskoppen. Ik was op zoek naar een gemakkelijk en lekker hapje en dat heb ik bij deze gevonden. Ook erg lekker op gewoon een toastje. Dit weekend heb ik verschillende happen gemaakt naast de zalmmouse ook Tonijnballetjes en Tartines.

Boodschappenlijstje
voor ongeveer 20 hapjes

  • 200 gram zalm (uit de vriezer)
  • 1 liter visbouillon, van tablet
  • 1 bakje philadelphia kruiden
  • 1 zakjes geraspte kaas (je kunt ook variëren met verschillende kaassoorten)

En dan?
Kook de zalm in de visbouillon gedurende 10 minuten. Giet de zalm af en doe deze samen met de philadelphia in de keukenmachine. Draai er een gladde massa van.
Maak ondertussen de kaaskletskoppen. Maak kleine hoopjes geraspte kaas op bakpapier en bak dit ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.

Je kunt het van te voren maken. Bewaar de zalmmousse in de koelkast en de kaaskletskoppen in een bewaarblik.