kerstcake

Feestelijkheden komen er weer aan. Er is weer volop lekkers te krijgen in de winkels.

Deze feestelijke cake is lekker, gemakkelijk en ziet er mooi uit.

Boodschappenlijstje:

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 175 gram boter
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren

Voor de vulling:

  • 6 eetlepels bosvruchtenjam
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 300 gram aardbeien

Garnering:

  • Poedersuiker
  • (Kerst)chocolaatjes

Nodig:

  • 2 springvormen van 22 cm

En dan?

Verwarm oven voor op 180 graden. Vet de zijkant van de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een kom en voeg de boter, suiker en eieren toe. Klop er met de mixer een glad beslag van. Verdeel het beslag over de bakvormen en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel. Bak de taartbodems in ca 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen in de vorm. Keer ze daarna op een rooster.

Besmeer de taarthelften dik met vruchtenjam. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de mascarpone. Maak de aardbeien schoon. Verdeel het mascarponeroommengsel over een taarthelft. Verdeel daarover de aardbeien en dek af met de tweede taarthelft. Strooi poedersuiker over de cake en versier met chocolade.

Dit kan ook:

  • meng 1 eetlepel cacaopoeder door de slagroom en voeg 1 eetlepel cognac bij de mascarpone
  • Vervang de aardbeien door gemengde bosvruchten (diepvries)