Vorig jaar in de boerderij in Oostenrijk. Schnitzels voor het hele gezin na een dag skieen. Burgi, de vrouw deze huizes, deed het een keer voor. schnitzel

Een echte oostenrijkse schnitzel, en niet net als in de supermarkt van een hap paneermeel. Smullen dus!

Boodschappenlijstje

  • kalkoenfilet, mooie grote dunne lap
  • paneermeel
  • ei, geklopt
  • bloem
  • peper, zout, knoflookpoeder
  • zonnebloemolie

En dan?

Haal de schnitzels een half uur voor gebruik uit de koelkast en laat even rusten. Neem drie schalen, doe in een schaal de bloem, in een schaal het geklopte ei en in een schaal het paneermeel.

Meng in een schaaltje peper, zout en een snufje knoflookpoeder. Doe een beetje van het peper-zout-knoflook-mengsel in elk van de bakjes en meng goed door. Bestrooi ook de schnitzels licht met dit zoutmengsel. Neem een kalkoenfilet en wentel deze in de bloem, bloem een beetje afkloppen en wentel deze dan in het ei, beetje laten uitlekken en vervolgens in de paneermeel. Bedek de schnitzel goed.

Gebruik bij het bakken flink wat olie en schud de pan voortdurend tijdens het bakken.