gumboGumbo komt van origine uit Louisiana, Amerika. Het is niet moeilijk om te maken, maar erg lekker als saus voor bij de rijst. Voordeel van dit recept is dat je de ingrediënten vaak al in huis hebt.

Met basis ingrediënten weer een nieuw gerecht.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijst

4 personen

  • 8 kipkarbonades
  • 3/4 liter kippenbouillon, van tablet
  • 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 eetlepels bloem
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout

En dan?

Verhit de olie in de pan en bak de kip hierin bruin. Haal de kip uit de pan en roer de bloem door de olie. Goed roeren en laat op laag vuur de roux bruin worden.

Voeg nu de bleekselderij, ui, knoflook en paprika toe en bak deze even. Doe de bouillon met de laurierblaadjes, tijm en cayennepeper bij de groente en laat 30 minuten op zacht vuur pruttelen. Voeg dan de kip toe en pruttel nog 35 minuten door tot de kip goed gaar is.

Gumbo eet je met rijst.