stoommandje-visIn Parijs gegeten en niet vergeten. Hier had ik vandaag zin in en stiekem wilde ik ook voorproeven voor kerst. Kerstavond met vis, dit staat bij ons op het menu. Dan iets uitgebreider. Ik voeg er dan nog sereh-visspiesjes aan toe en wat luxere vissoorten.

Hoewel er weinig in gaat, zijn de smaken vol en puur natuur.

Boodschappenlijstje

2 personen

  • 1 winterwortel, doormidden en in lange repen
  • halve struik broccoli, in kleine roosjes gebroken
  • 6-8 grote garnalen, rauw en gepeld
  • 1 zalmfilet
  • 1 kabeljauwfilet of andere witvis
  • citroensap
  • rozemarijn
  • peper en zout

Verder nodig

  • stoommandjes
  • bananenblad (bij de toko)

En dan?

Bekleed de bodem van de stoommandjes met het bananenblad. Dit is belangrijk, omdat anders al het vocht van de vis dwars door de mandjes lekt.

Leg hier vervolgens de groente op en dan de vis en de garnalen. Verdeel de takken rozemarijn tussen de vis, laat de blaadjes aan de takjes zitten. Het gaat alleen om het afgeven van smaak. Besprenkel met wat citroensap en voeg  peper en zout naar smaak toe.

Stoom vervolgens gaar in 15-20 minuten.

Lekker met rijst.