noodles-met-sweet-chili-garnalen-en-paksoiNiet mokken, lekker wokken. Snelle wokschotel zonder prut van Conimex. Wel met sweet chili uit de fles

Boodschappenlijstje

2 personen

  • Noodles
  • 15 grote garnalen, rauw en gepeld
  • 150 gram (baby) paksoi, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 champignons, in vieren
  • 1 winterwortel, fijngesneden

Voor de woksaus

  • 1 glas kippenbouillon, van een tablet
  • 1 cm gember, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 eetlepels sweet chili saus
  • 1 eetlepel maizena

En dan?

We beginnen met de saus. Verhit 1 eetlepel wokolie in een wok/pan en fruit hierin kort de knoflook en de gember. Voeg de kippenbouillon en de sweet chili saus toe.

Laat even pruttelen, bind de saus tot gewenste dikte met een papje van maizena. Bewaar de woksaus voor later en maak je pan schoon met keukenpapier.

Verhit de wokolie en wok de wortel ongeveer 4 minuten, voeg dan de ui en de champignons toe en wok nog eens ongeveer 3 minuten. Kook ondertussen de noodles gaar volgens de verpakking. Voeg nu de garnalen toe en wok 1 minuut, dan de paksoi toevoegen en een laatste minuut wokken. Voeg de woksaus toe en wok even mee, voeg dan de noodles toe en meng het geheel goed door elkaar.

Eet smakelijk!