rijstpakketjes-en-garnalenkoekjesLekker als voorgerecht samen met de garnalenkoekjes (zie foto), of gewoon als aziatische tapas.

Makkelijk te maken en heerlijk fris en licht.

 

 

 

Boodschappenlijstje

  • 4-6 ronde rijstpapiervelletjes (toko)
  • 4-6 mooie slablaadjes
  • 1 wortel, in kleine reepjes
  • halve komkommer, geschild, zaadjes verwijderd en in kleine reepjes
  • handje tauge
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • handje fijngesneden munt
  • theelepel zwarte sesamzaadjes (toko)

Voor de dressing

  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel soya-saus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel limoensap

En dan?

Leg de rijstpapiervelletjes in lauw water totdat ze zacht zijn, duurt ongeveer 2 minuten.

Mix de groenten met de mut met de helft van de dressing.

Neem een rijspapiervelltje en leg daarop dicht langs de rand een slablaadje, schep hier een eetlepel groentemix op en rol het rondje op. Vouw halverwege het rollen de zijkanten naar binnen en rol verder op.

Serveer met de rest van de dipsaus en besprenkel met de bosui en de sesamzaadjes.