grote-ravioliGrote ravioli’s, lekker als voorgerecht. Je kunt ze met van alles vullen, als de vulling maar niet te nat is.

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje

  • 50 gram pancetta, dun gesneden
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram ricotta
  • zout en versgemalen peper
  • 1 losgeklopt ei
  • 10 basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels boter

En dan?

Maak van de bloem, 2 eieren, olijfolie en een eetlepel water een deeg. Kneed het deeg gedurende 5 minuten zacht en soepel.

Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol beide delen uit tot een lap van gelijke grootte van 1 mm dik.

Snijd de pancetta heel fijn en meng deze met de ricotta, breng het op smaak met peper en zout. Leg een pastavel op een met bloem bestoven werkblad en maak hierop 8 bergjes met ricottavulling. Zorg er voor dat er steeds ongeveer 3 centimeter ruimte blijft tussen de bergjes vulling. Bestrijk nu de tussenliggende ruimte met een een kwastje met ei en leg het andere pastavel er bovenop. Duw het goed vast en snijd met een uitsteker van ongeveer 8 centimeter de ravioli uit.

Smelt de boter in een pan en laat deze lichtbruin worden, voeg de basilicumblaadjes toe.

Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de ravioli’s in ongeveer 3 minuten gaar. Leg op elk bord 2 ravioli’s en schep er een beetje boterbasilicum overheen.