kalfsbouillon-met-bieslookroomNeem de tijd voor deze bouillon, hoe langer je ‘m laat trekken hoe smakelijker.

Zoals je op de foto ziet loopt mijn slagroom snel uit, heb ‘m dan ook niet lang genoeg geklopt😉 – let daar dus op.

 

 

 

Boodschappenlijstje

  • 1 kalfsschenkel
  • 1 winterwortel, geschild
  • 1 steel prei
  • 1 ui, met schil
  • bouquet garni van peterselie, tijm, selderij en laurier
  • zout en versgemalen peper
  • citroensap
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels bieslook

En dan?

Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg de schenkel toe. Zet het vuur laag zodra het water kookt en schep de schuimkraag weg. Snijd  ondertussen de groente in stukken en voeg deze samen met het bouquet garni toe aan de bouillon. Laat de bouillon tegen de kook aan minimaal 3 uur trekken.

Zeef de buillon door een fijne zeef en breng opnieuw aan de kook. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en wat citroensap. Haal het vlees los van het bot en snijd het fijn, voeg het vlees weer toe aan de bouillon.

Klop vlak voor het opdienen de slagroom lobbig en voeg de bieslook toe. Breng de room op smaak met peper en zout.

Verdeel de bouillon over 4 borden en schep er een dot slagroom op.