garnalen-met-citroengras-en-gemberNa twee uurtjes marineren hebben de garnalen de smaak opgenomen van de citroengras en de gember. Het citroengras smaakt ook lekker knapperig en fris nadat het is bereid.

 

 

 

 

Boodschappenlijstje

  • 20 grote garnalen
  • 1 stengel citroengras, in dunne ringetjes
  • 1,5 centimeter gember, geraspt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels soya saus
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 50 ml visbouillon of water

En dan?

Meng 3 eetlepels olie met de knoflook, gember, citroengras, soya saus en kerrie. Roer hier de garnalen doorheen. Dek af met folie en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.

Verhit de resterende olie in een pan en bak in de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar. Blus af met de visbouillon of water.

Lekker met mie of rijst. Op de foto gegeten met paksoi.

Paksoi: Roergebakken fijngesneden baby paksoi met fijngesneden tomaat en fijngesneden uitje en een scheutje gembersiroop.