Combinatie ontstaan na ‘koken met wat je nog in huis hebt’ – erg geslaagd en daarom met jullie te delen!

Boodschappenlijstje (2 personen)

  • 100 gram risottorijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 8 champignons, in schijfjes
  • halve rode peper, fijngesneden
  • 1 prei, fijngesneden
  • 2 ribkarbonades
  • peper en zout
  • rucola, twee handjes
  • eventueel stukje parmezaan of manchego

En dan?

Verhit wat olie in een pan en bak daarin de ui, rode peper, knoflook en bleekselderij. Voeg als de uien glazig zijn de rest van de groente toe, hou de tomaat nog even apart. Voeg na enkele minuten bakken de risottorijst toe en bak even door tot de rijstkorrels glazig worden.

Maak ondertussen van het kippenbouillonblokje 300 ml bouillon. Voeg de helft van de bouillon toe aan de risotto. Als deze bijna is opgenomen, voeg je telkens wat bouillon toe. Voeg nu ook de tomaat toe.

Als de risotto bijna klaar is, bak je de karbonades.

Roer vlak voor het opdienen de manchego of parmezaan door de risotto. Snijd de karbobades in repen en dien de risotto op met daaroverheen de repen karbonade. Top af met een handje rucola.

Eet smakelijk!