Ontvangen van Michiel…. MMMMM klinkt lekker!

Boodschappenlijstje (2 personen)

  • 1 schaaltje lamsracks (2 stuks, ca. 400 g)
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 takjes tijm (of meer als je er gek op bent ;-))
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in plakjes (of meer als je er gek op bent ;-))
  • 1 theelepel honing
  • 50 g zachte roomboter
  • Verder nodig:
  • aluminiumfolie
  • braadslede

En dan?

Oven voorverwarmen op 200 ºC.

Lamsracks bestrooien met peper en op kamertemperatuur laten komen. Tijm van takjes rissen. Tomaatjes in schaal omscheppen met 2 el olie, knoflook en 1 tl tijm. Rest van tijm met honing, zout en peper door boter roeren.

In koekenpan 2 el olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en met tomaatjes ernaast in oven in 7-8 minuten rosé bakken, halverwege baktijd omdraaien.

Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 min. laten rusten.

Lamsracks langs botjes in losse ‘karbonaadjes’ snijden en op twee warme borden rangschikken. Tijm-honingboter op vlees scheppen. Tomaatjes uit oven nemen en naast lamsvlees leggen.  Lekker met stamppotje rucola en mierikswortel.