Soms maak je iets waarvan je weet, dit ga ik vaker maken. Chocoladetaart, superlekker, supermakkelijk en iedereen kan het!

Boodschappenlijstje:

  • 1 chocoladecake (hotelcake kan ook, maar minder voor de kleur)
  • 200 gram melkchocolade
  • 200 gram pure chocolade
  • 400 ml slagroom
  • springvorm

En dan?

Snijd de helft van de cake in dunne plakken. Bekleed de vorm met de plakken cake, beetje aanduwen om het egaal te krijgen. Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Klop ondertussen de slagroom lobbig (bijna stijf, maar nog wel redelijk vloeibaar). Als de pure chocolade is gesmolten meng je hier voorzichtig de helft van de lobbige slagroom doorheen. Meng goed door en giet het pure chocolademengsel in de springvorm. Zet weg in de koelkast.

Na 1 uur. Haal de pure chocoladetaart uit de koelkast. Snijd de andere helft van de cake in dunne plakken en leg deze in de springvorm. Smelt nu ook de melkchocolade au-bain-marie, meng dit met de resterende slagroom en giet dit over de tweede cakelaag. Zet nu minimaal 3 uur weg in de koelkast.

Je kunt de taart verder nog leuk versieren naar eigen inzicht, maar hij is heerlijk!