Vanavond op het menu

Boodschappenlijstje (voor 2 personen)

  • 200 gram pappardelle
  • 2 biefstukjes (elk 125 gram)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 ansjovisfilets, afgespoeld en fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • snufje gemalen chilivlokken
  • 2 eetlepels zwarte olijven, grof gehakt

Voor de tomatensalsa

  • 4 tomaten, zonder zaadjes en in stukjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijn azijn

Verder nodig: aluminiumfolie en versgemalen peper en zout

En dan?

Meng alle ingredienten voor de tomatensalsa.

Kook de pasta beetgaar. Bestrooi de biefstukjes met wat verse peper en zout. Verhit de helft van de olie in een ruime koekenpan en bak de biefstukjes 1-2 minuten per kant. Wikkel de biefstukjes in de aluminiumfolie en laat ze even rusten.

Voeg nu de rest van de olie aan het bakvet toe en bak de knoflook, ansjovis, kappertjes, chilipeper en olijven 1-2 minuten. Giet de pasta af en meng de kappertjes saus erdoor. SSnij de biefstuk in plakjes en leg op de pappardelle. Serveer met de tomatensalsa.

Eet smakelijk!