Boodschappenlijstje (4 personen)

  • 300 gram pipe rigate
  • 1 paprika, in kleine reepjes
  • bakje champignons, in schijfjes
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 stronken broccoli, de roosjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels rode pesto
  • 150 gram grote garnalen, gepeld
  • 2 stukjes zalmfilet (uit de vriezer)
  • halve citroen, in schijven
  • bekertje creme freche, halfvol
  • scheut vodka

En dan?

Snijd de zalmfilet in plakken (half cm dik) en doe ze samen met de garnalen in een schaal. Doe er wat olijfolie, peper en zout, citroen, laurierblaadjes en de geperste teen knoflook bij. Laat minimaal half uur afgedekt in de koelkast staan.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in gezouten water. Giet de pasta af en roer er de rode pesto doorheen. Kook de brocoli beetgaar en houd even apart.

Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de ui glazig, voeg de rest van de groente toe. Even roerbakken, voeg nu ook de garnalen en de zalm toe. Roerbakken totdat de vis en de garnalen gaar zijn.  Breng op smaak met peper en zout. Blus af met een flinke scheut vodka. Verwijder de citroen en de laurierblaadjes. Voeg de pasta en de bosuitjes toe en bak even goed door. Voeg nu de creme freche toe, als alle creme freche goed verdeeld is, is het klaar.

Eet smakelijk!