Recept is voor een voorgerecht voor 4 personen of een hoofdgerecht voor 2 personen

Boodschappenlijstje

  • 4 portobello’s
  • 4 eetlepels kruidenkaas
  • halve rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • peper, zout
  • knoflookpoeder of verse teen knoflook
  • paprikapoeder

En dan?

Snijd de stelen uit de portobello’s en hak deze fijn. Verhit in een pan wat olie of boter en bak hierin de ui, paprika en de portobellostelen. Breng op smaak met peper, zout, knoflook en paprikapoeder. Smeer een eetlepel kruidenkaas in elke portobello en verdeel het groentemengsel over de portobello’s. Dek elke portobello af met een (paar) plakje(s) ontbijtspek. 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Als hoofdgerecht lekker met tomatensalade en romige pasta (door de pasta ook een lepeltje kruidenkaas).