Lekkere wildstoof! Het is een recept van Trude, waarvoor dank!

Boodschappenlijstje (8 personen):

  • een handje bloem
  • 1 kilo wildpoulet
  • 100ml olijfolie
  • 200 gram rookspek in blokjes of reepjes
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 middelgrote winterwortels in blokjes
  • 2 stengels bleekstengels, in blokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 5 jeneverbessen, gekneusd
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 1 reep sinaasappelschil
  • 1 fles ( 750 ml) stevige rode wijn
  • 500 gram gehalveerde kastanjechampignons
  • 1 theelepel cacaopoeder

En dan?
Verhit driekwart van de olijfolie in een grote zware braadpan.Meng wat zout en versgemalen peper door de bloem en hussel het (met keukenpapier gedroogde)
vlees erdoor. Schud het overtollige bloem eraf en bak het vlees aan alle kanten bruin.
Schep het vlees uit de pan en houd apart.
Doe de rest van de olie in de pan en bak de spekblokjes een paar minuten op matig vuur.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurier,jeneverbessen en peperkorrels toe en fruit dit al omscheppend 5 minuten mee.
Schenk de wijn erbij, voeg de sinaasappel toe en doe vervolgens het vlees weer in de pan.Breng aan de kook, leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat zo’n anderhalf uur zachtjes stoven tot het vlees gaar en zacht is.
Voeg het laatste kwartier de paddestoelen toe.
Roer de cacao door de wildstoof, proef en maak zo nodig op smaak met zout en versgemalen peper.Laat het gerecht nu eventueel afkoelen en warm het vlak voor het serveren weer op.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree of romige tagliatelle.