Heerlijk voorgerecht, zeer verfijnde smaken. Recept ontvangen van Trude, bedankt!

Boodschappenlijstje (2 personen):

  • sap van 1 grote sinaasappel
  • 3 eetlepels kippenbouillon
  • 100 gram koude boter, in klontjes
  • zout, peper
  • 2 plakken bakbacon, in reepjes
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 prei, flinterdun gesneden
  • 6 st.-jacobsmosselen zonder koraal

En dan?
Kook het sinaasappelsap in tot de helft. Voeg de bouillon toe en roer er 75 gram boter doorheen zodat er een dikkere saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper en houd de saus warm.
Bak de bacon krokant en goudgeel in 1 eetlepel olijfolie.Laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
Bak de prei in 25 gram boter al roerend op een hoog vuur beetgaar.
Bak de st.-jacobsmosselen in 1-2 eetlepels olie aan elke kant circa 1 minuut( niet te lang, zodat het vlees lekker zacht blijft)
Serveer ze op de prei ( het bedje!!) en schenk de saus eromheem. Strooi de bacon erover.
Eventueel op de rand van het bordje een streepje balsamico-pasta uit een spuitflesje.