Boodschappenlijstje (4 – 6 personen)

  • 1 pak verse lasagnebladen (AH)
  • 400-500 gram rundergehakt
  • 2 blikken gesneden tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 zak roerbakgroente met champignon (400 gram) (AH)
  • (of natuurlijk zelf groentes snijden, champignons, prei, rode ui, etc.)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 150-200 gram geraspte kaas
  • versgemalen chili of 1 chilipeper (fijngehakt)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • peper en zout
  • evt. paar eetlepels sweet chili saus

 

 

En dan?

Rul het gehakt samen met de chilipeper in een koekenpan. Voeg de groentes en knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Goed roeren en even doorbakken. Breng op smaak met peper en zout en evt sweet chili saus. Goed proeven😉
Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op. Tomatensaus – bladen – tomatensaus – bladen, etc. Eindig met een laagje tomatensaus. Bestrooi de lasagne vervolgens rijkelijk met de geraspte kaas.
25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en bon appetit!
Je kunt ook lasagnebladen uit een pakje gebruiken, kijk dan op de verpakking voor de juiste ovenduur. Dit duurt langer.
Lekker met een groene salade.