Benodigdheden (4 personen)

  • 1 kleine pompoen, geschild, ontpit en in stukjes
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 1 (kruiden) bouillonblokje
  • 1 zakje geraspte oude kaas (AH)
  • 250 ml creme fraiche
  • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 ei, losgeklopt
  • lekkere kruiden uit je keukenkastje (bijv. nootmuskaat, chilipoeder, komijnenzaad)
  • bakboter
  • peper en zout

 

 

 

En dan?

Doe een beetje boter in de pan en roerbak hierin de pompoen. Kook 250 ml water en los hierin het bouillonblokje op. Voeg de bouillon toe aan de pompoen, breng op smaak met kruiden naar wens en laat dit op laag vuur 30 minuten sudderen. Als het te droog wordt, voeg dan wat water toe. Pureer het pompoenmengel of prak het fijn. Haal van het vuur. Roer de prei, 2/3 van de kaas, de creme fraiche en het ei door het pompoenmengsel.

Vet een springvorm in en bekleed deze met de bladerdeeg. Doe het pompoenmengsel in de springvorm, doe er de rest van de kaas over en zet deze ongeveer 60 minuten in een op 225 graden voorverwarmde oven.

Als de kaas te donker lijkt te worden dan dek je ‘m even af met wat aluminiumfolie.

Wijntip: Chardonnay uit Zuid-Afrika of Chili.

Variatietip: ook lekker met wat rulgebakken gehakt erdoorheen.

Eet smakelijk!