Boodschappenlijstje (20 stuks)

Bolinha de bacalhau 2

  • 450 gram bacalhau
  • 550 gram kruimige aardappelen
  • 2 handjes peterselie (fijngehakt)
  • 1-2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 2-3 eieren, geklopt
  • peper en zout
  • 1 liter zonnebloemolie
  • nootmuskaat

En dan ?

Begin 1 dag van te voren met het ‘weken’ van de

Bolinha de bacalhau 1

vis. Leg de vis in een pan met ruim koud water. Ververs het water elke 3-4 uur, maar minstens 5 keer.

Kook de vis in een pan met ruim water ongeveer 20 minuten. Giet de vis af en laat deze afkoelen. Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en stamp ze tot puree. Voeg de peterselie, knoflook, ui en de aardappelpuree toe aan het vismengsel. Goed vermengen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de ei toe en roer goed door. Het mengsel is goed als je lepel er in blijft staan. Maak met twee eetlepels mooie ovalen koekjes van het mengsel. Verhit de olie in een pan en frituur de koekjes totdat deze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Je kunt ze koud of warm eten. Lekker met schijfjes citroen of gewoon een sausje.

Eet smakelijk🙂