Boodschappenlijstje (3 personen)

  • 4-6 verse lasagnevellen
  • half blik gepelde tomatenLasagne met zalm
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • kleine winterpeen, in blokjes
  • 6 takjes verse tijm, geplukt
  • 1-2 tenen knoflook, geperst
  • 2 zalmfilets (in totaal 150-200 gram), in stukjes
  • geraspte pecorinokaas
  • peper, zout, olijfolie, evt rode peper

Voor de bechamelsaus

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 ml melk

En dan ? 

Fruit in wat olijfolie de ui en de wortel. Voeg hier de knoflook aan toe en bak deze even mee. Voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak met de tijm, peper en zout. Laat 20 minuten op middelmatig vuur pruttelen.

Verwarm ondertussen de oven.

Maak de bechamelsaus. Smelt de  boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Laat even kort bakken. Voeg er langzaam en al roerend de melk aan toe met een snufje zout. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft. Haal de saus van het vuur.

Voeg de zalm toe aan het tomatenmengsel. Vet een ovenschaal in en begin met een laagje lasagne vellen. Doe hierover wat tomatenzalmsaus, bechamelsaus en kaas. Herhaal dit en sluit af met een laag bechamelsaus en kaas. Plaats de ovenschaal 25 minuten in de oven. Zet deze dan nog 5 minuten onder de grill. Eet smakelijk!