Benodigdheden (2 pers):

  • 200 gram rundergehaktAfbeelding
  • 1 aubergine
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • half blik gepelde gehakte tomaten
  • 100 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • snuf kaneel
  • halve theelepel oregano
  • 125 gram geraspte kaas (bijv pardano)
  • peper, zout, olijfolie

Voor de bechamelsaus:

  • 20 gram bloem
  • 20 gram boter
  • 200 ml melk

 

En dan ?

Snijd de aubergine in plakken van een halve cm ongeveer en bestrooi met wat zout. Even laten uitlekken. Grill de aubergines onder de grill of in een grillpan. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig, voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg nu de tomaten, tomatenpuree, wijn, kaneel, laurier en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 15-20 min pruttelen.

Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe. Goed roeren. Even laten doorbakken zodat de bloem gaar wordt. Voeg nu langzaam en al roerend de melk toe. Op zacht vuur laten doorkoken totdat de gewenste dikte is bereikt.

Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olie. Doe een laagje gehakt in de ovenschaal met daarop een laagje aubergine. Herhaal dit. Top af met de bechamelsaus en de kaas. 

40 minuten in de oven op 180 graden en eet smakelijk!