Afbeelding

Benodigdheden

(3 a 4 grote kommen)

  • 1 zak winterwortelen, in stukjes (AH)
  • 1 biologische kipfilet
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, van zaadjes ontdaan en fijngehakt (of 3/4 eetlepel kant en klaar rode peper in tube)
  • theelepel ketoembar
  • 1,5 cm verse gember, geraspt
  • groot blik kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • peper, zout
  • olijfolie
  • staafmixer

En dan?

Zet een pannetje met water en wat zout op. Kook hierin de kipfilet op middelmatig vuur zo’n 20 minuten.

Verhit wat olie of boter in de soeppan en bak hierin de ui, knoflook en rode peper tot deze glazig is. Voeg de wortel, ketoembar en gember toe en roer goed door. Bak op middelmatig vuur nog een paar minuten. Roer regelmatig.

Voeg nu de bouillon toe en kook de wortelen met deksel op de pan gaar.

Haal de kipfilet van het vuur en laat afkoelen in koud water.

Als de wortelen gaar zijn het geheel goed pureren met de staafmixer. Voeg het blik kokosmelk toe en verwarm het geheel goed door.

Pluk de kipfilet en serveer deze apart naast de soep.

Eet smakelijk!