Weer een voltreffer zomaar uit het keukenkastje 😉

Boodschappenlijstje (2 pers)

  • 2 kipfilets, in stukjes
  • bosje bosuitjes, in ringetjes
  • 1 grote rode paprika, gehalveerd en in reepjes
  • 2/3 eetlepels gembersiroop
  • 2/3 eetlepels japanse sojasaus
  • 2/3 eetlepels santen
  • 50 ml water
  • snuf kurkuma
  • snuf kerrie
  • snuf knoflookpoeder
  • evt sereh
  • olie, peper, zout, gemalen chilipeper

En dan?

Bestrooi de kipfilet met peper, zout en gemalen chili. Verhit de olie in een pan en braad hierin de kipfilets. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 minuten. Doe de santen, het water, de gembersiroop en de sojasaus erbij. Blijven roeren. Voeg de kurkuma, kerrie, sereh en knoflookpoeder toe. Blijven roeren tot de santen is opgelost. Voeg de bosuien toe, wat groen apart houden voor de garnering. Vuur laag draaien en nog 5 minuten laten pruttelen en het is klaar!

Lekker met rijst en schijfjes komkommer.